Pilttipiiri

Lähetä resepti

Voit lähettää Pilttipiirin reseptipankkiin myös omat reseptisi.

Mausteiset kanavartaat ja kurkku-mintturaita

Asiasanat: varras , broileri , intia , grilli

Mausteiset kanavartaat ja kurkku-mintturaitaKana:

  • 4 kpl maustamatonta broilerin rintafileetä pitkittäin halkaistuna

Marinadi:

  • 1 - 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl murskattua kardemummaa
  • 1 rkl murskattua kuminaa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria silppuna tai 1 tl kuivattua korianteria murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • puisia grillivartaita (8 kpl)

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää broilerin palat. Anna marinoitua kylmässä ainakin pari tuntia tai yön yli.

Pyyhi broilereista ylimääräinen marinadi ja pujota ne liotettuihin grillivartaisiin. Kypsennä broilereita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää. Broilerivartaat voi valmistaa myös grillissä.

Vartaat maistuvat niin kuumina kuin kylminäkin. Jäähdytä vartaat ennen kuin pakkaat ne rasioihin ja kylmälaukkuun.

Kurkku-mintturaita kanavartaille:

  • 1/2 kurkku (n. 10 - 15 cm)
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl silputtua tuoretta minttua
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Raasta kurkku karkealla terällä. Laita kurkkuraaste siivilään ja ripottele suola päälle. Anna kurkun mehustua ja valua sillä aikaa, kun hienonnat yrtit. Painele kurkuista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kaikki aineet keskenään.

Kurkkuraidan voit pakata vaikka Piltti-purkkeihin, raita tekeytyy maukkaaksi matkan aikana. Säilytä raita kylmässä.

 

Katso myös:

Teema: Puuro pienen tiellä pitää

vispipuuroVanilijainen vispipuuro

ohrauunipuuroUnimatin ohrauunipuuro

helmipuuroHelmipuuro